Welk type isolatie is het beste voor muren?

De beste isolatie voor muren als het gaat om nieuwbouwwoningen of verbouwingen is Nu-Wool, schuimplaat of spuitschuim met open cellen. Spuitschuim met open cellen is een dure optie voor isolatie, spuitschuim kan niet als doe-het-zelfproject worden geïnstalleerd.

Welk type isolatie is het beste voor muren?

De beste isolatie voor muren als het gaat om nieuwbouwwoningen of verbouwingen is Nu-Wool, schuimplaat of spuitschuim met open cellen. Spuitschuim met open cellen is een dure optie voor isolatie, spuitschuim kan niet als doe-het-zelfproject worden geïnstalleerd. Sommige merken spuitschuim hebben een geur wanneer ze worden geïnstalleerd. De meest voorkomende soorten materialen die worden gebruikt voor loszittende isolatie zijn cellulose, glasvezel en minerale wol (steen of slak).

Al deze materialen worden geproduceerd met gerecyclede afvalmaterialen. Cellulose wordt voornamelijk gemaakt van gerecycled krantenpapier. De meeste glasvezelproducten bevatten 40% tot 60% gerecycled glas. Minerale wol wordt meestal gemaakt van 75% post-industrieel gerecycleerd materiaal.

Matten met een speciale vlambestendige bekleding zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes voor keldermuren en andere plaatsen waar de isolatie zichtbaar blijft. Het injectieschuim hoeft na verloop van tijd ook nooit te worden vervangen of er hoeft niets aan te worden toegevoegd om ervoor te zorgen dat de isolatiedekking in uw bestaande muren behouden blijft. Foam-in-place-isolatie kan in muren, op zolderoppervlakken of onder vloeren worden geblazen om te isoleren en luchtlekkage te verminderen. Een stralingsbarrière is een soort isolatie die warmte van uw huis weerkaatst in plaats van de warmtestroom uit uw huis te verminderen, zoals bij de meeste andere isolaties.

Schuimplaten -- stijve isolatiepanelen -- kunnen worden gebruikt om bijna elk deel van uw huis te isoleren, van het dak tot aan de fundering. Isolerende betonvormen (ICF's) zijn in feite vormen voor gegoten betonnen muren, die als onderdeel van de wandmontage overblijven. Een goede isolatieplaat wordt nauw op het binnenoppervlak van elke muur aangebracht, terwijl een damplaag ervoor zorgt dat er geen lucht in de isolatie kan binnendringen. Dit komt omdat naarmate de geïnstalleerde dikte van losvullende isolatie toeneemt, de bezonken dichtheid ook toeneemt als gevolg van de compressie van de isolatie onder het eigen gewicht.

RetroFoam-dealers isoleren bestaande buitenmuren met injectieschuim in huizen in de Verenigde Staten. Isolatie van harde vezels of vezelplaten bestaat uit glasvezel of minerale wol en wordt voornamelijk gebruikt voor het isoleren van luchtkanalen in woningen. Dit vermogen om zich aan te passen maakt losvulbare isolatie zeer geschikt voor renovaties en locaties waar het moeilijk zou zijn om andere soorten isolatie te installeren. Dekisolatie -- de meest voorkomende en algemeen verkrijgbare vorm van isolatie -- wordt geleverd in de vorm van batts of rollen.

Structureel geïsoleerde panelen (SIP's) zijn geprefabriceerde geïsoleerde structurele elementen voor gebruik in de bouw van muren, plafonds, vloeren en daken. De dekkingstabellen van de fabrikant specificeren de isolatiezakken die nodig zijn per vierkante voet dekkingsgebied; het maximale dekkingsgebied voor één isolatiezak; het minimumgewicht per vierkante voet van de geïnstalleerde isolatie; en de initiële en vaste dikte van de geïnstalleerde isolatie die nodig is om een bepaalde R-waarde te bereiken. Omdat ze een hoge R-waarde hebben en bijna overal in huis kunnen worden gebruikt, is schuimplaatisolatie een van de meest voorkomende soorten isolatie.