Kun je isolatie aanbrengen in een reeds gebouwd huis?

Tenzij uw huis speciaal is gebouwd voor energie-efficiëntie, kunt u waarschijnlijk uw energierekening verlagen door meer isolatie toe te voegen. Veel oudere huizen zijn minder geïsoleerd dan huizen die tegenwoordig worden gebouwd, maar zelfs het toevoegen van isolatie aan een nieuwere woning kan zichzelf binnen enkele jaren terugverdienen.

Kun je isolatie aanbrengen in een reeds gebouwd huis?

Tenzij uw huis speciaal is gebouwd voor energie-efficiëntie, kunt u waarschijnlijk uw energierekening verlagen door meer isolatie toe te voegen. Veel oudere huizen zijn minder geïsoleerd dan huizen die tegenwoordig worden gebouwd, maar zelfs het toevoegen van isolatie aan een nieuwere woning kan zichzelf binnen enkele jaren terugverdienen. Om isolatie aan elke buitenmuur toe te voegen, worden gaten geboord tussen de noppen van de bestaande muren. Vervolgens kunnen spuitschuim, cellulose of een andere vorm van losvulling worden ingeblazen om de holtes in de muur op te vullen.

Ten slotte moeten de gaten worden gedicht en opnieuw worden afgewerkt zodat ze passen bij de rest van de muur. Weten hoe je muren in een oud huis isoleert, is misschien niet zo belangrijk als weten of je ze moet isoleren. Veel huiseigenaren hebben de fout gemaakt gaten in muren te boren, cellulose-isolatie in te blazen en muren weer goed af te dichten. Met deze methode kan condensatie binnen muren ontstaan.

Vocht kan zich ophopen, wat uiteindelijk kan leiden tot schimmel, houtrot en mistige ramen. Bij het installeren van isolatie in een gebouw van welke aard dan ook, zult u onvermijdelijk te maken krijgen met het plaatsen van isolatie rond elektrische draden. De drie belangrijkste materialen die worden gebruikt om bestaande wanden te isoleren zijn cellulose, opencellig spuitschuim en spuitschuim met gesloten cellen. Aan de onderkant van het dak tussen de spanten kan batt-isolatie worden aangebracht en over de zoldervloer kan een laag batt of losse isolatie worden aangebracht.

In plaats van de losse isolatie door de zwaartekracht naar beneden te laten trekken, kun je eenvoudig alle hoeken en gaten van je muren opvullen met expanderend spuitschuim. Nieuwe cellulose kan met terugwerkende kracht worden toegevoegd aan een voorheen geïsoleerde wand die al cellulose bevat, maar die na verloop van tijd is gaan bezinken. We delen verschillende soorten isolatie, zodat u kunt kiezen wat het beste werkt voor de binnenmuren van uw huis. Vervolgens gebruik je inblaas- of spuitisolatie en vul je de holtes van de muur helemaal tot aan de gaten.

Je kunt isolaties in je huis mengen, of je kunt het bij hetzelfde type isolatie houden dat er al is. Met een klein gaatje van ½ -2 kunnen bepaalde soorten isolatie rechtstreeks in een muurspouw worden geïnjecteerd. Als de zolder (of het dak) van een huis al volledig geïsoleerd is, kan het toevoegen van isolatie aan de muren de beste manier zijn om de verwarmings- en koelingskosten te verlagen. Voordat hij overstapte op spuitschuimisolatie, gebruikte Tom polyisocyanuraatpanelen.

Zo bouwde hij een wand van 2x4, isoleerde hij tussen de noppen met een tussenlaag (papieroppervlak verwijderd), bedekte het geheel met panelen met folie en verzegelde ze met folietape voordat hij de wandplaat opzette. U weet dat het aanbrengen van nieuwe isolatie helpt om de binnentemperatuur gedurende het hele jaar te stabiliseren, maar u maakt zich zorgen over wat dat kan betekenen voor uw afgewerkte muren. RetroFoam uit Michigan heeft meer dan 17 jaar ervaring met het isoleren van de muren van duizenden huizen.