Hoe isoleer je een bestaande binnenmuur?

De drie belangrijkste materialen die worden gebruikt om bestaande wanden te isoleren zijn cellulose, opencellig spuitschuim en spuitschuim met gesloten cellen. Het is een puinhoop, tijdrovend en duur.

Hoe isoleer je een bestaande binnenmuur?

De drie belangrijkste materialen die worden gebruikt om bestaande wanden te isoleren zijn cellulose, opencellig spuitschuim en spuitschuim met gesloten cellen. Het is een puinhoop, tijdrovend en duur. Is er een manier om isolatie achter gesloten muren aan te brengen? Spuitschuim en ingeblazen cellulose kunnen beide worden geïnstalleerd zonder de gipsplaat te verwijderen. Schuiminjectie-isolatie is vergelijkbaar met die individuele blikjes schuimisolatie die u in een thuiscentrum kunt kopen, maar op een veel grotere en veel efficiëntere schaal.

Een professionele installatie van injectieschuim is het beste, maar enkele fabrikanten bieden redelijk dure doe-het-zelfkits aan. Schuimisolatie is waarschijnlijk de beste retrofitkeuze om schade aan muren te voorkomen. Het injectieschuimproces creëert gaten in de muren die moeten worden gevuld, gepatcht en geverfd. U kunt isolatie aan uw muren aanbrengen zonder deze te verwijderen door gaten in de gevelbeplating te zagen.

Je kunt spuitschuim of cellulose van buitenaf in de muren blazen. Snijd gewoon een gat van 1 inch tot 2 inch tussen de noppen aan de bovenkant van de muur en spuit vervolgens de isolatie met een slang in het gat. Vervang de uitsparingen, vul ze met houtvuller en schuur ze glad en schilder ze om uw gevelbeplating te herstellen. Voordat hij overstapte op spuitschuimisolatie, gebruikte Tom polyisocyanuraatpanelen.

Zo bouwde hij een wand van 2x4, isoleerde hij tussen de noppen met een tussenlaag (papieroppervlak verwijderd), bedekte het geheel met panelen met folie en verzegelde ze met folietape voordat hij de wandplaat opzette. Het achteraf aanbrengen van muurisolatie is een discutabel onderwerp, omdat er niet één goed antwoord is voor alle huizen en huiseigenaren. Een gebrek aan muurisolatie betekent een overbelast verwarmings- of koelsysteem dat ijverig warme of koude lucht blaast, maar met een huisschil die niet meewerkt. Oudere huizen, vooral die gebouwd zijn rond de Tweede Wereldoorlog, zijn niet volgens modernere normen geïsoleerd, maar bijna elk huis kan profiteren van extra isolatie.

Spuitschuimisolatie is een moderner en populairder isolatietype dat u kunt toevoegen zonder dat u uw gipsplaat hoeft te verwijderen. U moet bronnen zoals de North American Insulation Manufacturers Association raadplegen om te zien hoeveel isolatie u nodig heeft. We delen verschillende soorten isolatie, zodat u kunt kiezen wat het beste werkt voor de binnenmuren van uw huis. Maar muren van oudere huizen die vóór het midden van de jaren zestig en zelfs iets later zijn gebouwd, worden vaak niet geïsoleerd.

Als de zolder (of het dak) van een huis al volledig geïsoleerd is, kan het toevoegen van isolatie aan de muren de beste manier zijn om de verwarmings- en koelingskosten te verlagen. Door de keldermuren in uw huis te isoleren, blijft uw huis het hele jaar door gelijkmatiger op temperatuur.