Wat is de goedkoopste manier om muren te isoleren?

De meest voorkomende vorm van woningisolatie is het type „batt and roll” of „deken”, dat het minst duur is om aan te schaffen en te installeren. Katoen (gerecycled denim) Hoewel het meestal op zolder wordt geïnstalleerd in plaats van op muren, is het eerste isolatiemateriaal dat je zou kunnen overwegen een stralingsbarrière.

Wat is de goedkoopste manier om muren te isoleren?

De meest voorkomende vorm van woningisolatie is het type „batt and roll” of „deken”, dat het minst duur is om aan te schaffen en te installeren. Katoen (gerecycled denim) Hoewel het meestal op zolder wordt geïnstalleerd in plaats van op muren, is het eerste isolatiemateriaal dat je zou kunnen overwegen een stralingsbarrière. Deze vorm van isolatie is zo geïnstalleerd dat deze gericht is op een luchtruim. Aangezien warmte van warme naar koelere ruimtes gaat, vermindert isolatie van de stralingsbarrière deze toename van stralingswarmte.

Met een stralingsbarrière kan er minder warmteoverdracht plaatsvinden tussen het dak en de zolder. Volgens Energy, de overheid, zou u uw koelingskosten met vijf tot 10 procent kunnen verlagen met isolatie van stralingsbarrières, vooral als u in een warm deel van het land woont, zoals Florida. Steenwol, ook bekend als minerale wol, was lange tijd geen populair isolatiemateriaal, maar steeds meer huiseigenaren voelen zich er weer toe aangetrokken. Een reden is dat de R-waarde iets hoger is dan die van glasvezel, waarover we het hierna zullen hebben.

Het verschil in R-waarde is 15 voor steenwol en 11 tot 13 voor glasvezelbatts. Steenwol is ook bestand tegen vuur, zodat het zijn vorm niet verliest als het ergste gebeurt en er brand uitbreekt in je huis. De structurele integriteit van steenwol kan zelfs helpen om de verspreiding van de vlammen te beheersen. U bent op dit moment waarschijnlijk nog steeds uw opties aan het vergelijken, dus laten we het hierna meer hebben over glasvezelisolatie.

Glasvezel is goed in het opvangen van warmte voordat deze zich naar de koude delen van uw huis kan verspreiden. Daarom worden glasvezelpotten vaak geïnstalleerd op zolders, kruipruimtes, kelders en binnenmuren. We vatten ingeblazen cellulose hier voor je samen. Ingeblazen cellulose wordt gemaakt van gerecycled hout of plantaardige vezels (meestal krantenpapier).

Naast uw binnenmuren kunt u deze isolatie ook op uw zolder aanvragen. Voor de installatie moet de cellulose via een mondstuk worden ingeblazen. Het is veel eenvoudiger om ingeblazen cellulose te installeren wanneer uw huis zich nog in de bouwfase bevindt. Als u het later wilt doen, moet een technicus een gat in uw muur boren dat groot genoeg is voor het mondstuk van de ventilator, vervolgens de isolatie in het gat opblazen en tot slot het repareren.

Het laatste type isolatie waar we het over willen hebben is spuitschuim. We verwijzen je opnieuw naar het artikel waarin spuitschuim en ingeblazen cellulose werden vergeleken via de bovenstaande link, dus we houden het hier kort. Weerstrippen is het afdichten van gaten of scheuren rond de deur, ramen of muren. Als het op de juiste manier wordt gedaan, kan Weather-strippen u een hoge energierekening besparen en uw huis ook warmer laten aanvoelen.

Het mooie van Weather-strippen is dat het een erg goedkope methode is om thuis uit te proberen en dat er geen professional voor nodig is. U kunt weerstrippingstape gebruiken en werken aan het afdichten van de openingen en scheuren. Naast het gebruik van weerstriptape op scheuren en voegen, kunt u ook een deurtochtstopper gebruiken. Een deurtochtstopper dicht de enorme opening tussen de vloer en uw deur.

Een tochtstopper isoleert niet alleen je huis, maar houdt ook geluid tegen en houdt insecten en andere kleine dieren buiten. Het algemene geschatte warmteverlies via de vloer is ongeveer 10 procent. Het isoleren van de vloer moet voorkomen dat er warmte ontsnapt. Twee soorten vloeren worden veel gebruikt.

Dit zijn zwevende vloeren en massieve vloeren. Bij massieve vloeren ligt de vloer direct op de grond. Hangende vloeren zijn vloeren die van de grond worden opgetild. Hoewel de twee soorten vloeren over het algemeen verschillend zijn, verliezen ze naar schatting allemaal ongeveer 10 procent warmte wanneer ze niet geïsoleerd zijn.

Ramen zijn een van de manieren waarop een huis warmte verliest. Er wordt gezegd dat ongeveer 30 procent van het warmteverlies in een gebouw via de ramen plaatsvindt. Ramen veroorzaken ook warmteophoping in een kamer tijdens de hete zomermaanden. Dikke verduisteringsgordijnen ophangen is een van de goedkoopste en gemakkelijkste oplossingen voor het isoleren van een kamer.

Verduisteringsgordijnen worden ook thermische gordijnen genoemd, en daar is een goede reden voor. In een onderzoek naar de effecten van een open schoorsteen in een huis werd vastgesteld dat het warmteverbruik van een huis met 30 procent toenam wanneer de haard open werd gelaten. Als uw schoorsteen slechts ter decoratie is of als u hem niet vaak gebruikt, kunt u overwegen om het schoorsteengat te blokkeren om warmteverlies te voorkomen. Spuitschuimisolatie is een van de veelzijdige en beste materialen om te gebruiken bij het isoleren van uw huis.

De eigenschappen van spuitschuim maken het effectief om de meeste woonruimtes aan te pakken. Spuitschuimisolatie kan eenvoudig worden gebruikt onder het dak en de vloer of tussen de muren. Er zijn twee soorten spuitschuimisolatie: Opencellige en gesloten cellige isolatie. Opencellige spuitschuimisolatie is veel goedkoper en dichter dan spuitschuimisolatie met gesloten cellen.

Spuitschuim met gesloten cellen heeft echter een van de hoogste R-waarden van alle isolatiematerialen. Isolatie met gesloten cellen is veel stijver, waardoor het lijkt op de meeste isolatiematerialen die we in dit bericht hebben besproken. Voordat hij overstapte op spuitschuimisolatie, gebruikte Tom polyisocyanuraatpanelen. Zo bouwde hij een wand van 2x4, isoleerde hij tussen de noppen met tussenvulling (papieroppervlak verwijderd), bedekte het geheel met panelen met folie en verzegelde ze met folietape voordat hij de wandplaat opzette.

We delen verschillende soorten isolatie, zodat u kunt kiezen wat het beste werkt voor de binnenmuren van uw huis. Opencellige isolatie is zacht en flexibel om de delen van uw huis te bereiken waar u met andere soorten isolatie niet kunt komen. Tenzij je extra isolatie aan je huis hebt toegevoegd, is de kans groot dat je huis niet voldoende geïsoleerd is. U kunt zowel battisolatie als spuitexpanderende schuimisolatie tussen de balken in zwevende vloeren gebruiken.

Naast de hierboven genoemde goedkope doe-het-zelf-isolatiealternatieven, zijn er verschillende andere eenvoudige isolatietrucs en -hacks die u in uw huis kunt doen om de energie-efficiëntie te verbeteren. Isolatie van harde schuimplaten kan openingen in de muren dichten waar vocht zich kan ophopen, wat de ontwikkeling van schimmel en meeldauw kan voorkomen. Voor schuren in de achtertuin, hutten voor ijsvissen en andere gebouwen waarvoor geen isolatie nodig is die voldoet aan de bouwvoorschriften, is een krant een geweldig goedkoop isolatiealternatief. Als de zolder (of het dak) van een huis al volledig geïsoleerd is, kan het toevoegen van isolatie aan de muren de beste manier zijn om de verwarmings- en koelingskosten te verlagen.

.