In hoeverre verbetert nieuwe muurisolatie de warmte?

De ROI op isolatie is 100 procent of meer, en het wordt beschouwd als een van de beste investeringen die huiseigenaren in hun huis kunnen doen. Isolatie verwarmt een huis in de winter en koelt het in de zomer af door de warmteoverdracht door de muren, de vloer en het plafond te vertragen.

In hoeverre verbetert nieuwe muurisolatie de warmte?

De ROI op isolatie is 100 procent of meer, en het wordt beschouwd als een van de beste investeringen die huiseigenaren in hun huis kunnen doen. Isolatie verwarmt een huis in de winter en koelt het in de zomer af door de warmteoverdracht door de muren, de vloer en het plafond te vertragen. Goede isolatie stopt de toevoer van warmte naar en uit het huis. Dit maakt je huis het hele jaar door energiezuiniger.

Isolatie zorgt ervoor dat zowel de warmte als de airconditioning in huis blijven, wat betekent dat uw HVAC-systeem minder hard hoeft te werken en uw energierekening lager zal zijn. Isolatie op buitenmuren vormt een dekenachtige barrière tussen uw woonruimte en extreme buitentemperaturen. Door uw muren te isoleren, kunt u dit voorkomen door de luchtbeweging te beperken, waardoor u tot 40 procent kunt besparen op verwarmings- en koelkosten. Isolerende wanden kunnen hinderlijke geluiden van buitenaf verminderen en verminderen de geluidsoverdracht van de ene kamer naar de andere.

Wanneer u oude en beschimmelde isolatie verwijdert of isolatie toevoegt aan vochtige ruimtes, moet u eerst op schimmel behandelen. Het meest gebruikelijk is het gebruik van battisolatie in de muren en plafonds en spuitschuim of loszittende vulling in open ruimtes. Blue jeansisolatie is een milieuvriendelijke en veiliger hanteerbare isolatie die is ontworpen ter vervanging van glasvezelvulling en is gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken. Batt- of rolisolatie is een van de meest goedkope soorten woningisolatie en een van de gemakkelijkst te installeren, vooral voor doe-het-zelvers.

Het toevoegen van isolatie aan open ruimtes zoals zolders of wanneer u uw gevelbeplating vervangt, brengt dezelfde kosten met zich mee als isolatie in nieuwbouw. Dit is de gemakkelijkste tijd om isolatie aan het huis toe te voegen, omdat alles open is, de muren niet afgewerkt zijn en er geen gevelbeplating aan de buitenkant is. Enkele manieren om dit te doen zijn door naar onafgewerkte muren en plafonds te kijken of ze geïsoleerd zijn, of door een afdekking van een stopcontact te verwijderen en in de omringende muurholte te snuffelen (zorg ervoor dat de elektriciteit is uitgeschakeld). Dit type isolatie is veel dunner dan dekenisolatie, maar is qua dikte een van de meest efficiënte soorten op de markt.

Dit komt omdat een goed geïsoleerde woning minder energie verbruikt dan een woning die niet voldoende geïsoleerd is. Dit type isolatie is gemaakt van vloeibaar polyurethaan en wordt in holtes van muren gespoten waar het uitzet en uithardt tot een stevig, dik schuim. Uw kosten kunnen hoger uitvallen als u de buitenkant isoleert of spuitschuimisolatie gebruikt op alle binnenholtes. Ook de isolatie-industrie is getroffen, met een stijging van meer dan 17% van de isolatiekosten ten opzichte van het afgelopen jaar.

De kosten vallen doorgaans binnen dit bereik bij het isoleren van binnenruimtes met latten en losgevulde isolatie. Voegisolatie en ingeblazen isolatie zijn projecten die door huiseigenaren kunnen worden uitgevoerd, terwijl schuimplaat en spuitisolatie vaker door professionals worden uitgevoerd.