Wat voor soort isolatie moet ik gebruiken voor binnenmuren?

Hoewel het meestal op zolder wordt geïnstalleerd in plaats van op muren, is het eerste isolatiemateriaal dat u zou kunnen overwegen een stralingsbarrière. Deze vorm van isolatie is zo geïnstalleerd dat deze gericht is op een luchtruim.

Wat voor soort isolatie moet ik gebruiken voor binnenmuren?

Hoewel het meestal op zolder wordt geïnstalleerd in plaats van op muren, is het eerste isolatiemateriaal dat u zou kunnen overwegen een stralingsbarrière. Deze vorm van isolatie is zo geïnstalleerd dat deze gericht is op een luchtruim. Aangezien warmte van warme naar koelere ruimtes gaat, vermindert isolatie van de stralingsbarrière deze toename van stralingswarmte. Met een stralingsbarrière kan er minder warmteoverdracht plaatsvinden tussen het dak en de zolder.

Volgens Energy, de overheid, zou u uw koelingskosten met vijf tot 10 procent kunnen verlagen met isolatie van stralingsbarrières, vooral als u in een warm deel van het land woont, zoals Florida. Steenwol, ook bekend als minerale wol, was lange tijd geen populair isolatiemateriaal, maar steeds meer huiseigenaren voelen zich er weer toe aangetrokken. Een reden is dat de R-waarde iets hoger is dan die van glasvezel, waarover we het hierna zullen hebben. Het verschil in R-waarde is 15 voor steenwol en 11 tot 13 voor glasvezelbatts.

Steenwol is ook bestand tegen vuur, zodat het zijn vorm niet verliest als het ergste gebeurt en er brand uitbreekt in je huis. De structurele integriteit van steenwol kan zelfs helpen om de verspreiding van de vlammen te beheersen. U bent op dit moment waarschijnlijk nog steeds uw opties aan het vergelijken, dus laten we het hierna meer hebben over glasvezelisolatie. Glasvezel is goed in het opvangen van warmte voordat deze zich naar de koude delen van uw huis kan verspreiden.

Daarom worden glasvezelpotten vaak geïnstalleerd op zolders, kruipruimtes, kelders en binnenmuren. We vatten ingeblazen cellulose hier voor je samen. Ingeblazen cellulose wordt gemaakt van gerecycled hout of plantaardige vezels (meestal krantenpapier). Naast uw binnenmuren kunt u deze isolatie ook op uw zolder aanvragen.

Voor de installatie moet de cellulose via een mondstuk worden ingeblazen. Het is veel eenvoudiger om ingeblazen cellulose te installeren wanneer uw huis zich nog in de bouwfase bevindt. Als u het later wilt doen, moet een technicus een gat in uw muur boren dat groot genoeg is voor het mondstuk van de ventilator, vervolgens de isolatie in het gat opblazen en tot slot het repareren. Het laatste type isolatie waar we het over willen hebben is spuitschuim.

We verwijzen je opnieuw naar het artikel waarin spuitschuim en ingeblazen cellulose werden vergeleken via de bovenstaande link, dus we houden het hier kort. De meest voorkomende soorten materialen die worden gebruikt voor losvullende isolatie zijn cellulose, glasvezel en minerale wol (steen of slak). Al deze materialen worden geproduceerd met gerecyclede afvalmaterialen. Cellulose wordt voornamelijk gemaakt van gerecycled krantenpapier.

De meeste glasvezelproducten bevatten 40% tot 60% gerecycled glas. Minerale wol wordt meestal gemaakt van 75% post-industrieel gerecycleerd materiaal. Isolatie dempt geluidsgolven, met name hoogfrequente golven, waardoor het geluidsniveau dat van de ene kamer naar de andere door de muren gaat, wordt verlaagd. Isolerende betonvormen (ICF's) zijn in feite vormen voor gegoten betonnen muren, die als onderdeel van de wandmontage overblijven.

Zelfs als je een goede buitenisolatie hebt, is het handig om binnenmuren te isoleren van kamers die je niet het hele jaar door gebruikt, zoals gastenkamers, opslagruimten en kamers voor drie seizoenen. Dit conformiteitsvermogen maakt losvulbare isolatie zeer geschikt voor renovaties en locaties waar het moeilijk zou zijn om andere soorten isolatie te installeren. In tegenstelling tot de meeste gangbare isolatiesystemen, die bestand zijn tegen geleidende en convectieve warmtestromen, werken stralingsbarrières en reflecterende isolatie door stralingswarmte te reflecteren. Goede binnenmuurisolatie vermindert het risico op vochtproblemen door de warmteoverdracht te vertragen en de temperatuur te regelen.

Structureel geïsoleerde panelen (SIP's) zijn geprefabriceerde geïsoleerde structurele elementen voor gebruik in de bouw van muren, plafonds, vloeren en daken. Er zijn ook verschillende soorten barrières die deel kunnen uitmaken van een isolatieproduct of die afzonderlijk kunnen worden verkocht en geïnstalleerd om de damp- en warmteoverdracht via een wandmontage te verhogen. Het is effectiever om isolatie over het oppervlak van de blokken aan te brengen, aan de buiten- of binnenkant van de funderingsmuren. Isolatie van harde vezels of vezelplaten bestaat uit glasvezel of minerale wol en wordt voornamelijk gebruikt voor het isoleren van luchtkanalen in woningen.

Isolatie met gesloten cellen is veel stijver, waardoor het lijkt op de meeste isolatiematerialen die we in dit bericht hebben besproken. Brandwerende muurisolatie vertraagt de verspreiding van vlammen, waardoor vuur beperkt blijft tot een kleiner gebied, zodat je meer tijd hebt om te ontsnappen. Hoewel hardschuimplaat zeer efficiënt is, is het duurder dan de meeste andere vormen en moet de muur worden geopend, dus het is geen ideale keuze voor het isoleren van bestaande binnenmuren. Dit is een van de goedkoopste isolatietypen en het is een doe-het-zelfvriendelijk product om te installeren, aangezien de materialen zo zijn ontworpen dat ze passen in de standaardbreedte tussen wandbalken, zolderspanten en vloerbalken.

.