Kunnen bestaande muren geïsoleerd worden?

Met een klein gaatje van ½ -2 kunnen bepaalde soorten isolatie rechtstreeks in een muurspouw worden geïnjecteerd. De drie belangrijkste materialen die worden gebruikt om bestaande wanden te isoleren zijn cellulose, opencellig spuitschuim en spuitschuim met gesloten cellen.

Kunnen bestaande muren geïsoleerd worden?

Met een klein gaatje van ½ -2 kunnen bepaalde soorten isolatie rechtstreeks in een muurspouw worden geïnjecteerd. De drie belangrijkste materialen die worden gebruikt om bestaande wanden te isoleren zijn cellulose, opencellig spuitschuim en spuitschuim met gesloten cellen. Om isolatie aan elke buitenmuur toe te voegen, worden gaten geboord tussen de noppen van de bestaande muren. Vervolgens kunnen spuitschuim, cellulose of een andere vorm van losvulling worden ingeblazen om de holtes in de muur op te vullen.

Ten slotte moeten de gaten worden gedicht en opnieuw worden afgewerkt zodat ze passen bij de rest van de muur. Tenzij uw huis speciaal is gebouwd voor energie-efficiëntie, kunt u waarschijnlijk uw energierekening verlagen door meer isolatie toe te voegen. Veel oudere huizen zijn minder geïsoleerd dan huizen die tegenwoordig worden gebouwd, maar zelfs het toevoegen van isolatie aan een nieuwere woning kan zichzelf binnen enkele jaren terugverdienen. Ja, u kunt bestaande buitenmuren isoleren, zowel van buiten als van binnen.

Wanneer het proces van buitenaf wordt uitgevoerd, bestaat het uit het verwijderen van enkele zijpanelen, zodat grote gaten kunnen worden geboord door ziedend te zijn aan de bovenkant van de holtes van de muurbouten. Ingeblazen cellulose wordt in de holtes van de muur geïnjecteerd door middel van een reeks gaten die in de binnen- of buitenkant van de muren zijn geboord. Vervolgens gebruik je inblaas- of spuitisolatie en vul je de holtes van de muur helemaal tot aan de gaten. Als de zolder van uw woning al volledig geïsoleerd is, kan het toevoegen van isolatie aan de muren de beste oplossing zijn om de kosten voor koeling en verwarming te verlagen.

In plaats van de losse isolatie door de zwaartekracht naar beneden te laten trekken, kun je eenvoudig alle hoeken en gaten van je muren opvullen met expanderend spuitschuim. Als u deze muren achteraf voorziet van nieuwe isolatie met behulp van spuitschuimisolatie, zijn de voordelen duidelijk, is de energie-efficiëntie aanzienlijk verbeterd, is het huis veel beter geïsoleerd en worden de kosten voor koeling en verwarming in het seizoen drastisch verlaagd. Door schuimisolatie aan uw bestaande muren toe te voegen, ontstaat een luchtafdichting die koude plekken en vervelende tocht kan opvangen. Het isolatiemateriaal van binnenuit in de muren blazen vereist in principe identieke werkprocedures, maar in plaats van de gevelbeplating te verwijderen, worden gaten door de gipsplaat gesneden met een grote gatenzaag.

Vinylbeplating is het gemakkelijkst om mee te werken bij het isoleren van muren, omdat het een klittenbandsysteem heeft waardoor het gemakkelijker te verwijderen en te vervangen is. In sommige huizen waar de buitenmuren koud werden, zijn deze isolatiemethode, indien professioneel geïnstalleerd, de voordelen op lange termijn de investering meer dan waard. Het ontbreken van gevelisolatie betekent een overwerkt koel- of verwarmingssysteem dat ijverig koude of warme lucht blaast, maar de omhulling van het pand houdt zich niet aan de deal. Wanneer iemand zijn bestaande muren laat isoleren, doen ze meestal alle buitenmuren om de omhulling van het gebouw af te dichten.

Koude muren, tocht in huis en hoge energierekeningen zijn allemaal tekenen dat je moet overwegen om de bestaande muren van je huis te isoleren. Als iemand zijn bestaande muren laat isoleren, doen ze meestal alle buitenmuren om de envelop van het huis te verzegelen.