Verhoogt het toevoegen van isolatie de waarde van het huis?

Naast het aantrekkelijker maken van een woning voor de meest gekwalificeerde huizenkopers, kan extra isolatie ook helpen om de waarde van het onroerend goed te verhogen en een huiseigenaar in staat te stellen het tegen een hogere prijs te verkopen. De huizenkopers van tegenwoordig zijn niet alleen op zoek naar een goede prijs-kwaliteitverhouding, maar tenzij het hun taak is om een huis op te knappen en winst te maken, willen de meeste mensen een huis waar zo min mogelijk werk nodig is.

Verhoogt het toevoegen van isolatie de waarde van het huis?

Naast het aantrekkelijker maken van een woning voor de meest gekwalificeerde huizenkopers, kan extra isolatie ook helpen om de waarde van het onroerend goed te verhogen en een huiseigenaar in staat te stellen het tegen een hogere prijs te verkopen. De huizenkopers van tegenwoordig zijn niet alleen op zoek naar een goede prijs-kwaliteitverhouding, maar tenzij het hun taak is om een huis op te knappen en winst te maken, willen de meeste mensen een huis waar zo min mogelijk werk nodig is. Wanneer een nieuwe woning volledig geïsoleerd is of een ouder pand op de juiste manier is voorzien van de optimale hoeveelheid isolatie, is dit een extra kenmerk dat zeker op de aanbieding van de verkoper zal worden opgenomen en dus meer waarde zal toevoegen vanwege de vraag. Niet alleen dat, maar volledige woningisolatie speelt een grote rol bij het verlagen van de kosten van maandelijkse energierekeningen, waardoor geld wordt bespaard voor de huidige en potentiële huiseigenaar.

Volgens een onderzoek van de National Association of Home Builders heeft energie-efficiëntie de tweede grootste invloed op aankoopbeslissingen, na de veiligheid van de gemeenschap. Een vrij eenvoudig woningproject, zolderisolatie is een van de beste woningverbeteringen om de waarde te verhogen. Om de kostenbesparingen voor uw zolderinstallatie te maximaliseren, moet u de juiste isolatie kiezen voor uw woningtype en het plaatselijke klimaat. Isolatie helpt uw huis het hele jaar door comfortabel en gezellig te houden.

Tijdens het strenge winterseizoen zorgt isolatie ervoor dat de warme lucht binnen blijft. Tijdens de hevige hittegolven van de zomer zorgt isolatie ervoor dat je huis koel blijft. Zo'n investering zal uw huis aangenamer en comfortabeler maken. Dit helpt ook om de energiekosten te verlagen en u zult minder geld uitgeven aan verwarming en airconditioning.

De beste manier om te bepalen of uw isolatie geschikt is, is door uw bestaande isolatie (type en dikte) te evalueren en de R-waarde ervan te vergelijken met de U. Bovendien kan het toevoegen van isolatie aan uw muren helpen om ze te beschermen tegen waterschade en andere soorten aantasting die de structurele integriteit van uw huis kunnen bedreigen. Enkele manieren om dit te doen zijn door naar onafgewerkte muren en plafonds te kijken of ze geïsoleerd zijn, of door een afdekking van een stopcontact te verwijderen en in de omringende muurholte te snuffelen (zorg ervoor dat de elektriciteit is uitgeschakeld). Zorg er ook voor dat alle buitenmuren, muren tussen het huis en onverwarmde ruimtes (zoals een aangebouwde garage) en vloeren boven onverwarmde ruimtes (zoals kruipruimtes) goed geïsoleerd zijn.

Goed geïsoleerde muren verbeteren het vermogen van een huis om te verwarmen en te koelen en zijn een van de beste upgrades om waarde toe te voegen aan uw huis. Er zijn momenteel veel verschillende vormen van woningisolatie beschikbaar, zoals de efficiënte woningisolatoren van iFOAM. Hier komt hun expertise op het gebied van luchtafdichting, zolderisolatie en buitenmuurisolatie om de hoek kijken.