Kun je isolatie aanbrengen in bestaande muren?

Met een klein gaatje van ½ -2 kunnen bepaalde soorten isolatie rechtstreeks in een muurspouw worden geïnjecteerd. De drie belangrijkste materialen die worden gebruikt om bestaande wanden te isoleren zijn cellulose, opencellig spuitschuim en spuitschuim met gesloten cellen.

Kun je isolatie aanbrengen in bestaande muren?

Met een klein gaatje van ½ -2 kunnen bepaalde soorten isolatie rechtstreeks in een muurspouw worden geïnjecteerd. De drie belangrijkste materialen die worden gebruikt om bestaande wanden te isoleren zijn cellulose, opencellig spuitschuim en spuitschuim met gesloten cellen. Het is een puinhoop, tijdrovend en duur. Is er een manier om isolatie achter gesloten muren aan te brengen? Spuitschuim en ingeblazen cellulose kunnen beide worden geïnstalleerd zonder de gipsplaat te verwijderen.

Schuiminjectie-isolatie is vergelijkbaar met die individuele blikjes schuimisolatie die u in een thuiscentrum kunt kopen, maar op een veel grotere en veel efficiëntere schaal. Een professionele installatie van injectieschuim is het beste, maar enkele fabrikanten bieden redelijk dure doe-het-zelfkits aan. Schuimisolatie is waarschijnlijk de beste retrofitkeuze om schade aan muren te voorkomen. Het injectieschuimproces creëert gaten in de muren die moeten worden gevuld, gepatcht en geverfd.

We delen verschillende soorten isolatie, zodat u kunt kiezen wat het beste werkt voor de binnenmuren van uw huis. Raadpleeg bronnen zoals het Consumer Energy Center van de California Energy Commission of de North American Insulation Manufacturers Association om erachter te komen hoeveel isolatie wordt aanbevolen. Het achteraf aanbrengen van muurisolatie is een discutabel onderwerp, omdat er niet één goed antwoord is voor alle huizen en huiseigenaren. Maar muren van oudere huizen die vóór het midden van de jaren zestig en zelfs iets later zijn gebouwd, worden vaak niet geïsoleerd.

U kunt ook isolatie aan bestaande muren toevoegen zonder gipsplaat te verwijderen, door gaten in de buitenbeplating te zagen. Een gebrek aan muurisolatie betekent een overbelast verwarmings- of koelsysteem dat ijverig warme of koude lucht blaast, maar met een huisschil die niet meewerkt. Oudere huizen, vooral die gebouwd voor de Tweede Wereldoorlog, zijn doorgaans niet geïsoleerd volgens de huidige normen, maar bijna alle huizen kunnen profiteren van wat extra isolatie. Als de zolder (of het dak) van een huis al volledig geïsoleerd is, kan het toevoegen van isolatie aan de muren de beste manier zijn om de verwarmings- en koelingskosten te verlagen.

Voordat hij overstapte op spuitschuimisolatie, gebruikte Tom polyisocyanuraatpanelen. Zo bouwde hij een wand van 2x4, isoleerde hij tussen de noppen met een tussenlaag (papieroppervlak verwijderd), bedekte het geheel met panelen met folie en verzegelde ze met folietape voordat hij de wandplaat opzette.