Wat is de beste isolatie om kou buiten te houden?

Glasvezelisolatie Dit type isolatiemateriaal is overal verkrijgbaar en is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Voor koude klimaten is losgevulde glasvezelisolatie de beste omdat deze een R-waarde van 60 heeft.

Wat is de beste isolatie om kou buiten te houden?

Glasvezelisolatie Dit type isolatiemateriaal is overal verkrijgbaar en is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Voor koude klimaten is losgevulde glasvezelisolatie de beste omdat deze een R-waarde van 60 heeft. Dekisolatie -- de meest voorkomende en algemeen verkrijgbare vorm van isolatie -- wordt geleverd in de vorm van batts of rollen. Het bestaat uit flexibele vezels, meestal glasvezel.

Je vindt er ook batts en rollen gemaakt van minerale wol (steen en slak), plastic vezels en natuurlijke vezels, zoals katoen en schapenwol. Meer informatie over deze isolatiematerialen. Er zijn veel materialen die je kunt gebruiken om je huis te isoleren. Glasvezelisolatie is onbrandbaar en houdt geen vocht vast.

Glasvezelisolatie is een kosteneffectief, energiebesparend product dat de energie-efficiëntie verbetert en de verbranding van fossiele brandstoffen vermindert die nodig is om een gebouw te verwarmen en te koelen. Cellulose-isolatie - een andere optie -- bestaat voornamelijk uit versnipperd krantenpapier. Hoewel het als brandvertragend is behandeld, is het niet brandveilig. Omdat het vocht opneemt en vasthoudt, is er drie keer zoveel cellulose nodig om zo efficiënt te zijn als glasvezel.

Bekijk dit bericht over het installeren van inblaasisolatie, een uiterst doe-het-zelfvriendelijke isolatietechniek. Het is belangrijk om te weten dat niet alle isolatie op dezelfde manier is gemaakt en dat de isolatie die u kiest van invloed kan zijn op hoe vaak u uw airco moet laten draaien om uw huis comfortabel te houden. Nu u weet wat de beste R-waarden voor isolatie zijn op basis van het klimaat, is het ook belangrijk om de beste isolatiematerialen te onderzoeken op basis van verschillende klimaten. Schuimplaten -- stijve isolatiepanelen -- kunnen worden gebruikt om bijna elk deel van uw huis te isoleren, van het dak tot aan de fundering.

Ga naar isolatiematerialen voor meer informatie over de producten die vaak worden gebruikt voor het isoleren van betonblokken. Zoals je misschien hebt opgemerkt in de bovenstaande lijst, is het kiezen van de juiste isolatie voor je huis het hele jaar door een ingewikkelde zaak, die ik ten zeerste aanraad over te laten aan een professionele isolatieaannemer zoals Bell Brothers. Zonder isolatie verdampt het water onschadelijk, maar zodra je isolatie (ook wel een spons genoemd) aan de muur toevoegt, kan het vocht niet verdampen en blijft het zitten en begint je huis van binnenuit te rotten, wat mogelijk gevaarlijke schimmelproblemen kan veroorzaken. Ik heb een oud huis met vinylbekleding, de vorige eigenaar heeft bevestigd dat er geen muurisolatie is in het grootste deel van het huis (waar gipsmuren zijn) en een oude stenen kelder (noordelijk klimaat).

Ik heb gespeeld met het idee om al het pleisterwerk en de latten uit de buitenmuren te halen en ze te isoleren en dan met een laken erop te wiegen. Polyisocyanuraatisolatie kan in vloeibare vorm worden geïnstalleerd, als een stijve plaat of gelamineerd isolatiepaneel, of als schuim worden gespoten. Ik heb het in het verleden gehad over hoe je leidingen isoleert om je rekeningen in de zomer te verlagen, maar nooit specifiek over de vraag of één type isolatie het beste was om warmte buiten te houden. Matten met een speciale vlambestendige bekleding zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes voor keldermuren en andere plaatsen waar de isolatie zichtbaar blijft.

Isolatie van harde vezels of vezelplaten bestaat uit glasvezel of minerale wol en wordt voornamelijk gebruikt voor het isoleren van luchtkanalen in woningen. De dekkingstabellen van de fabrikant specificeren de isolatiezakken die nodig zijn per vierkante voet dekkingsgebied; het maximale dekkingsgebied voor één isolatiezak; het minimumgewicht per vierkante voet van de geïnstalleerde isolatie; en de initiële en vaste dikte van de geïnstalleerde isolatie die nodig is om een bepaalde R-waarde te bereiken. Structureel geïsoleerde panelen (SIP's) zijn geprefabriceerde geïsoleerde structurele elementen voor gebruik in de bouw van muren, plafonds, vloeren en daken. In tegenstelling tot de meeste gangbare isolatiesystemen, die bestand zijn tegen geleidende en convectieve warmtestromen, werken stralingsbarrières en reflecterende isolatie door stralingswarmte te reflecteren.