Is het isoleren van je muren de moeite waard?

Geïsoleerde binnenmuren voorkomen grote temperatuurschommelingen die gipsplaten kunnen doen barsten. Deze geïsoleerde kamers houden ook langer hun temperatuur vast.

Is het isoleren van je muren de moeite waard?

Geïsoleerde binnenmuren voorkomen grote temperatuurschommelingen die gipsplaten kunnen doen barsten. Deze geïsoleerde kamers houden ook langer hun temperatuur vast. Voor kamers die niet vaak worden gebruikt, zoals kamers of opslagruimten, kan binnenmuurisolatie de warmteoverdracht verminderen en u helpen te besparen op uw energierekening. Hoewel het prettig is om een rustig huis te hebben, is een van de belangrijkste voordelen van binnenmuurisolatie een verhoogde energie-efficiëntie.

In de VS hebben we allemaal te maken met energierekeningen en een van de manieren waarop u kunt helpen de kosten te verlagen, is door uw huis voldoende te isoleren. Het korte antwoord is dat het de moeite waard is om de juiste isolatie te krijgen — de installatiekosten zijn laag in vergelijking met het bedrag dat u op lange termijn zult besparen. De meeste mensen zijn het erover eens dat isolatie niet alleen goed is voor hun gezondheid, maar ook goed voor hun portemonnee. Door de temperatuur te regelen, het geluid te beheersen en uw brandrisico te verminderen, maakt binnenmuurisolatie uw huis comfortabeler en veiliger.

Net als isolatie voor uw buitenmuren, zolders en kelders, kan binnenisolatie helpen om de verwarmings- en koelingskosten van uw huis te verlagen. In deze materialen is letterlijk isolatie ingebouwd en huizen die met deze producten zijn gebouwd, hebben vaak superieure isolerende eigenschappen en minimale thermische overbrugging. De optimale materialen en plaatsing van funderingsisolatiematerialen verschillen per klimaat, dus raadpleeg een plaatselijke isolatiedeskundige als u een nieuwe woning plant. Denk bij nieuwbouw aan bouwtechnieken die zowel funderingsstructuur als isolatie bieden, zoals isolerende betonvormen en isolerende betonblokken.

Deze technieken verbeteren de R-waarde van de hele muur door de thermische overbrugging te verminderen en het geïsoleerde wandoppervlak te maximaliseren. Maar hoewel het isoleren van binnenmuren in de meeste gevallen niet nodig is, kan het helpen bij geluidsisolatie, energie-efficiëntie en warmteoverdracht tussen kamers en vochtbeheersing. Nadat u hebt gecontroleerd of uw huis op de juiste manier is afgesloten en de hoeveelheid isolatie hebt bepaald die u nodig hebt, beslist u welke isolatiegebieden u nodig heeft. Isoleer in afgewerkte zolderkamers met of zonder dakkapellen (2A) tussen de noppen van de kniewanden, (2B) tussen de noppen en spanten van de buitenmuren en het dak, (2C) en plafonds met ongeconditioneerde ruimtes erboven.

Overweeg ook om wandbekledingen van isolatieschuim te gebruiken in plaats van houten mantelproducten, omdat deze een superieure R-waarde hebben. Als u isolatie aan uw bestaande binnenmuren wilt toevoegen, moet u beslissen of u bereid bent de muren te openen of niet. Het is het beste om de toegangsdeur naar de kruipruimte in het huis via de ondervloer te lokaliseren, tenzij u een luchtdichte, geïsoleerde toegangsdeur in de omtrekmuur bouwt en onderhoudt. Tijdens het bouwproces isoleren veel bouwers de buitenkant van de funderingsmuren voordat ze worden opgevuld.

Hoewel hardschuimplaat zeer efficiënt is, is het duurder dan de meeste andere vormen en moet de muur worden geopend, dus het is geen ideale keuze voor het isoleren van bestaande binnenmuren.