Hoeveel kost het om een muur te laten isoleren?

De totale kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Toegang tot wandholtes, het type isolatie dat wordt geïnstalleerd en bestaande omstandigheden hebben allemaal invloed op de arbeidsprijzen.

Hoeveel kost het om een muur te laten isoleren?

De totale kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Toegang tot wandholtes, het type isolatie dat wordt geïnstalleerd en bestaande omstandigheden hebben allemaal invloed op de arbeidsprijzen. Het meest gebruikelijk is het gebruik van battisolatie in de muren en plafonds en spuitschuim of loszittende vulling in open ruimtes. Hier is een algemene vergelijking van de kosten van muurisolatie om u een idee te geven van wat u van uw project kunt verwachten.

De kosten vallen doorgaans binnen dit bereik bij het isoleren van binnenruimtes met latten en losgevulde isolatie. Aangezien verwarming en koeling verantwoordelijk zijn voor 50 tot 60 procent van het energieverbruik van een huis, kunt u zien dat goed geïsoleerde muren cruciaal zijn. Deze gegevens worden verstrekt door het Amerikaanse ministerie van Energie om huiseigenaren inzicht te geven in de waarde van muurisolatie voor het verminderen van het energieverbruik en het verlagen van de energiekosten. Uw kosten kunnen hoger uitvallen als u de buitenkant isoleert of spuitschuimisolatie gebruikt op alle binnenholtes.

Ingelijste muren zijn gevuld met isolatie die een hittebarrière vormt tussen de omhulling aan de buitenkant van het huis en het materiaal dat de afgewerkte muren vormt, meestal gipsplaat. Isolatie in open muren spuiten kan sneller worden gedaan, maar het vereist meer vaardigheid en gespecialiseerde kennis, wat van invloed is op de arbeidskosten. Het isolatietype, de locatie en de indeling en het type van het huis hebben invloed op hoeveel isolatie u nodig heeft en hoeveel het kost. Het toevoegen van isolatie aan open ruimtes zoals zolders of wanneer u uw gevelbeplating vervangt, brengt dezelfde kosten met zich mee als isolatie in nieuwbouw.

Er worden meer dan tien soorten isolatie gebruikt in muren, waaronder stro, schapenwol en gerecyclede kunststofvezels gemaakt van melkkannen. Droge cellulose kan in wandholtes in nieuwbouw worden geïnstalleerd als een net aan de noppen is bevestigd en de cellulose-isolatie erachter is geplaatst. Deze infographic belicht beslissingen en problemen op de locatie die kunnen leiden tot grote kostenverschillen in het typische budget voor de installatie van muurisolatie. Voor de beste prijzen waar u woont, kunt u schattingen krijgen van ten minste drie aannemers voor muurisolatie die weten dat ze concurreren om uw bedrijf.

In de omhulling van het huis worden gaten van 2,5 cm geboord en er wordt een vulbuis geplaatst waardoor de isolatie in de muur wordt geblazen. Een voordeel van losvulisolatie is dat deze aan bestaande muren kan worden toegevoegd, terwijl latten dat niet kunnen.