Hoeveel bespaart het isoleren van muren?

EPA schat dat huiseigenaren gemiddeld 15% kunnen besparen op verwarmings- en koelingskosten (of gemiddeld 11% op de totale energiekosten) door hun huizen luchtdicht te maken en isolatie toe te voegen op zolders, vloeren boven kruipruimtes en toegankelijke kelderbalken. Als isolatie de balken bedekt, zorg er dan voor dat de isolatie gelijkmatig is over de overspanning van de zolder, hoog genoeg om de balken te bedekken.

Hoeveel bespaart het isoleren van muren?

EPA schat dat huiseigenaren gemiddeld 15% kunnen besparen op verwarmings- en koelingskosten (of gemiddeld 11% op de totale energiekosten) door hun huizen luchtdicht te maken en isolatie toe te voegen op zolders, vloeren boven kruipruimtes en toegankelijke kelderbalken. Als isolatie de balken bedekt, zorg er dan voor dat de isolatie gelijkmatig is over de overspanning van de zolder, hoog genoeg om de balken te bedekken. Het wordt gemeten aan de hand van de totale waarde van de isolatie die op de oppervlakken is aangebracht, niet aan de dikte van de isolatie. Het soort isolatie dat je nodig hebt, hangt vaak af van waar je isoleert en welk budget je hebt.

De twee meest voorkomende installaties zijn voor muren van 2 bij 4 met een r-waarde van 13 en muren van 2 bij 6 met een r-waarde van 21.Stralende of reflecterende zolderisolatie kan worden toegepast op buitenmuren en spanten voor huiseigenaren die in warme klimaten wonen. Dekisolatie is de meest typische en algemeen verkrijgbare vorm van isolatie en wordt geleverd in de vorm van batts of rollen. Je muren zijn geïsoleerd met schuim, zodat het niet naar buiten komt, dus de lucht bouwt druk op en blijft omhoog bewegen, waarbij de behandelde lucht wordt meegenomen. Je zult niet dezelfde besparingen zien op je maandelijkse energierekening als je slechts één deel van je huis isoleert met schuimisolatie.

Toegang tot wandholtes, het type isolatie dat wordt geïnstalleerd en bestaande omstandigheden hebben allemaal invloed op de arbeidsprijzen. Andere veel voorkomende isolatiematerialen zijn cellulose en minerale wol, isolatiematerialen gemaakt van gerecyclede materialen. Glasvezelisolatie wordt geleverd in de vorm van dekens, batts en rollen, loszittende en ingeblazen isolatie, stijve vezelisolatie en kanaalisolatie. Als er weinig of geen isolatie is, isoleer dan langs en bovenop de balken, van muur tot muur, over de hele lengte van uw zolder.

Dit type isolatie kan worden geleverd in dik, opgerold materiaal of afzonderlijke isolatieplaten die u kunt uitsnijden om aan specifieke afmetingen te voldoen. Ongeïsoleerde of slecht geïsoleerde huizen kunnen energieverliezen veroorzaken die ongeveer gelijk zijn aan het openhouden van een raam of een gat in de muur het hele jaar door. Elke isolatie kan worden gebruikt voor kelderisolatie binnenshuis, hoewel vaak batt- en stijve isolatie wordt gebruikt.