Wat is de goedkoopste manier om een oud huis te isoleren?

Dikke gordijnen toevoegen Het is een van de goedkoopste technieken om uw huis te isoleren. Thermische verduisteringsgordijnen helpen de warmte in uw huis vast te houden.

Wat is de goedkoopste manier om een oud huis te isoleren?

Dikke gordijnen toevoegen Het is een van de goedkoopste technieken om uw huis te isoleren. Thermische verduisteringsgordijnen helpen de warmte in uw huis vast te houden. Ze bestaan uit meerdere lagen, meestal twee tot vier. Je kunt ook een goedkope voering toevoegen aan je bestaande gordijnen.

Ingeblazen isolatie- en expanderingssprays worden gebruikt in bestaande wandruimtes. De typische ingeblazen cellulose is een product van versnipperd papier dat licht van gewicht is en moeilijk bereikbare plekken in de gebouwschil kan vullen. Veel huiseigenaren hebben de fout gemaakt gaten in muren te boren, cellulose-isolatie in te blazen en muren weer goed af te dichten. Aan de onderkant van het dak tussen de spanten kan batt-isolatie worden aangebracht en over de zoldervloer kan een laag batt of losse isolatie worden aangebracht.

Ureumformaldehyde, een combinatie van hars, verharder en perslucht, ontwikkeld als isolatiemateriaal in de jaren 70, werd in gesloten wandruimtes geschuimd. De meest voorkomende renovatie van isolatiemateriaal voor oude huizen is losse vulling, omdat hiermee plaatsen kunnen worden bereikt waar het moeilijk is om andere isolatie te installeren. Een ander groen isolatieproduct is katoenisolatie gemaakt van gerecycled denim; dit product is jeukvrij en eenvoudig te installeren. Dit type isolatie kan tussen bontstrips worden aangebracht wanneer de muren in uw huis helemaal moeten worden vervangen.

Het volledig verwijderen van deze isolatie zou te ingrijpend zijn voor de meeste oude huizen en moet daarom met rust worden gelaten, tenzij uw project een totale rehabilitatie is en u muren en plafonds gaat verwijderen. Een van de grootste fouten hierbij is het installeren van isolatie zonder een goed ventilatiepad tussen de isolatie en de buitenkant van het gebouw. De National Park Service (NPS) raadt aan om isolatiemateriaal van cellulose (gerecycled krantenpapier) te gebruiken dat alleen is behandeld met boraten als brandvertragend middel, in plaats van isolatiemateriaal dat is behandeld met ammonium of aluminiumsulfaat. Asbest was in 1910 een veelgebruikt onderdeel van de isolatie van verwarmingssystemen en in de jaren dertig werd het ook toegevoegd aan sommige isolatieproducten voor gebouwen.