Hebben alle huizen isolatie in de muren?

Voor 1960 — NEE — Uw muren zijn niet geïsoleerd, tenzij een vorige huiseigenaar dit heeft laten doen. De code veranderde in 1965, waarbij muren geïsoleerd moesten worden, maar sommige bouwers gaven daarvoor een optie.

Hebben alle huizen isolatie in de muren?

Voor 1960 — NEE — Uw muren zijn niet geïsoleerd, tenzij een vorige huiseigenaar dit heeft laten doen. De code veranderde in 1965, waarbij muren geïsoleerd moesten worden, maar sommige bouwers gaven daarvoor een optie. Isolatie die over de hele lengte van de muurholte loopt, komt vast te zitten in de gatenzaag. Een redelijke conclusie is dat de hele muur geïsoleerd is.

Als u geen isolatie ziet, kunt u een inspectiebereik uitbreiden naar de spouw van de muur en naar boven kijken voor isolatie. Je kunt ook een kledinghanger van draad gebruiken waarvan het uiteinde in een haak is gebogen om de muur te onderzoeken. Als de muur geïsoleerd is, zal er waarschijnlijk isolatiemateriaal aan de haak blijven hangen. Vocht wordt in uw huis aangemaakt door regelmatige activiteiten zoals douchen, koken en wassen.

Als dit vocht in uw muren condenseert, kan dit leiden tot schimmel, rot, meeldauw en watervlekken. Schimmel en meeldauw vormen een ernstig gezondheidsrisico voor uw gezin. Door uw binnenmuren te isoleren, kunt u de vochtophoping verminderen. Dampbestendige membranen kunnen aan uw isolatie worden bevestigd en voorkomen condensatie.

Zoek tussen de balken naar isolatiemateriaal; dit kan in de vorm zijn van isolatiematten of losse vulling. Hoewel geen enkele isolatie een ruimte volledig geluiddicht kan maken, kan binnenisolatie de geluidsoverdracht aanzienlijk verminderen. En om een muur te diagnosticeren, moet je ergens in huis nog een geïsoleerde muur hebben om deze mee te vergelijken. Die situatie veranderde; bouwers en huiseigenaren installeerden isolatie op zolders, muren en onder vloeren om huizen energiezuiniger te maken.

Of, als uw muren zijn voorzien van losgevulde isolatie of spuitschuimisolatie, kunt u hiervan sporen zien in deze openingen. Omdat ingeblazen isolatie kan bezinken en er ruimte aan de bovenkant overblijft, is het belangrijk om de spouw van de muur enkele meters naar beneden te controleren. Isolatie van glasvezelmatten of loszittende isolatie is vaak zichtbaar in de ruimtes rond de elektriciteitskast. Dit lijstwerk wordt meestal gewoon op zijn plaats genageld met brads of afwerkspijkers, en door een deel van de plint vrij te wrikken, kun je vaak bepalen of er isolatie in de muren zit.