Kun je muren isoleren zonder gipsplaat te verwijderen?

Spuitschuimisolatie is het antwoord op het isoleren van muren zonder gipsplaat te verwijderen. Er zijn verschillende soorten injectieschuim beschikbaar, waaronder het RetroFoam-product dat we gebruiken.

Kun je muren isoleren zonder gipsplaat te verwijderen?

Spuitschuimisolatie is het antwoord op het isoleren van muren zonder gipsplaat te verwijderen. Er zijn verschillende soorten injectieschuim beschikbaar, waaronder het RetroFoam-product dat we gebruiken. Voor deze materialen hoeft de gipsplaat in uw huis niet te worden verwijderd. U kunt isolatie aan uw muren aanbrengen zonder deze te verwijderen door gaten in de gevelbeplating te zagen.

Je kunt spuitschuim of cellulose van buitenaf in de muren blazen. Snijd gewoon een gat van 1 inch tot 2 inch tussen de noppen aan de bovenkant van de muur en spuit vervolgens de isolatie met een slang in het gat. Vervang de uitsparingen, vul ze met houtvuller en schuur ze glad en schilder ze om uw gevelbeplating te herstellen. U kunt schuimisolatie in uw muren spuiten door gaten in de gipsplaat te boren.

Voor dit proces hoeft u de gipsplaat niet te verwijderen. Om dit te doen, moet je eerst de noppen in je muren lokaliseren en ze markeren. Vervolgens moet u de locatie van eventuele draden en leidingen in uw muren vinden. Als je eenmaal weet waar de noppen en andere elementen in de muur zitten, boor dan een gat tussen elke set noppen, op 20 cm van het plafond.

Vervolgens kunt u langzaam stijgende schuimisolatie met holtevulling in deze gaten injecteren. Het enige dat u hoeft te doen nadat u klaar bent met het injecteren van de isolatie, is het dichten van de gaten in de gipsplaat en het schilderen. De gemakkelijkste plaats om isolatie toe te voegen zonder gipsplaat aan te tasten, is op een zolder, onder het dak. Dat is ook waar toegevoegde isolatie het meest voordelig is.

Een optie is om losse vulisolatie toe te voegen, zoals cellulose, steenwol of glasvezelparels. Deze isolaties zijn verkrijgbaar in zakken in winkels voor bouwbenodigdheden. U kunt elke losse vulling toevoegen bovenop bestaande losse vulisolatie, die vaak in oudere huizen werd geïnstalleerd; 8 tot 12 inch voldoet meestal aan de minimumvereisten. Spuitschuimisolatie is een moderner en populairder isolatietype dat u kunt toevoegen zonder dat u uw gipsplaat hoeft te verwijderen.

Nadat u de locatie van de tapeinden, draden en leidingen hebt gemarkeerd, bent u klaar om de gaten te boren die nodig zijn om schuimisolatie in uw muren te injecteren. Raadpleeg bronnen zoals het Consumer Energy Center van de California Energy Commission of de North American Insulation Manufacturers Association om erachter te komen hoeveel isolatie wordt aanbevolen. In latere stappen zul je gaten moeten boren tussen elk paar noppen, zodat je elk deel van je muur kunt vullen met isolatie. U moet bronnen zoals de North American Insulation Manufacturers Association raadplegen om te zien hoeveel isolatie u nodig heeft.

Voordat u kunt beginnen met het boren van gaten en het injecteren van isolatiemateriaal van spuitschuim, moet u eerst de locatie van de noppen in uw muren vinden. Oudere huizen, vooral die gebouwd zijn rond de Tweede Wereldoorlog, zijn niet volgens modernere normen geïsoleerd, maar bijna elk huis kan profiteren van extra isolatie. U kunt een aannemer inhuren om schuimisolatie in wandholtes te injecteren zonder gipsplaat te verwijderen, of u kunt de klus zelf klaren. U kunt ook isolatie aan bestaande muren toevoegen zonder gipsplaat te verwijderen, door gaten in de buitenbeplating te zagen.

Oudere huizen, vooral die gebouwd voor de Tweede Wereldoorlog, zijn doorgaans niet geïsoleerd volgens de huidige normen, maar bijna alle huizen kunnen profiteren van wat extra isolatie. Door deze stappen te volgen, kunt u uw eigen huis veilig isoleren met een uiterst energiezuinige schuimisolatie. Door de keldermuren in uw huis te isoleren, blijft uw huis het hele jaar door gelijkmatiger op temperatuur.