Wat is het beste materiaal om je muren mee te isoleren?

De beste isolatie voor muren als het gaat om nieuwbouwwoningen of verbouwingen is Nu-Wool, schuimplaat of spuitschuim met open cellen. Spuitschuim met open cellen is een dure optie voor isolatie, spuitschuim kan niet als doe-het-zelfproject worden geïnstalleerd.

Wat is het beste materiaal om je muren mee te isoleren?

De beste isolatie voor muren als het gaat om nieuwbouwwoningen of verbouwingen is Nu-Wool, schuimplaat of spuitschuim met open cellen. Spuitschuim met open cellen is een dure optie voor isolatie, spuitschuim kan niet als doe-het-zelfproject worden geïnstalleerd. Sommige merken spuitschuim hebben een geur wanneer ze worden geïnstalleerd. De meest voorkomende soorten materialen die worden gebruikt voor loszittende isolatie zijn cellulose, glasvezel en minerale wol (steen of slak).

Al deze materialen worden geproduceerd met gerecyclede afvalmaterialen. Cellulose wordt voornamelijk gemaakt van gerecycled krantenpapier. De meeste glasvezelproducten bevatten 40% tot 60% gerecycled glas. Minerale wol wordt meestal gemaakt van 75% post-industrieel gerecycleerd materiaal.

Batt-isolatie is een soort isolatiedeken. Dit zijn voorgesneden isolatiedelen die meestal van glasvezel zijn, hoewel er ook versies van cellulose, minerale wol, natuurlijke vezels en plastic beschikbaar zijn. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in veiligere alternatieven voor glasvezel, zou cellulose het materiaal bij uitstek moeten zijn. Het kent geen bekende gezondheidsrisico's en is een zeer ecologische, kosteneffectieve en praktische manier om oppervlakken te isoleren.

Schuimplaat en hardschuimisolatie zijn een stuk steviger dan dekenrollen of batts. Isolatieschuim vind je in veel verschillende materialen en diktes. Als gevolg hiervan is hun bruikbaarheid behoorlijk uitgebreid en kunnen deze in bijna elk deel van uw huis worden toegepast. Ze zijn effectief als wandbekleding (zowel intern als extern), als dakisolatie, in zolderluiken en ook als funderingsisolatie tijdens de bouw.

U kunt een isolatieblaasmachine huren om deze isolatie zelf te installeren, maar de meeste kiezen ervoor om deze installatie over te laten aan professionals. Dit vermogen om zich aan te passen maakt losvulbare isolatie zeer geschikt voor renovaties en locaties waar het moeilijk zou zijn om andere soorten isolatie te installeren. Schuimplaten -- stijve isolatiepanelen -- kunnen worden gebruikt om bijna elk deel van uw huis te isoleren, van het dak tot aan de fundering. Denimisolatie wordt ook wel natuurlijke katoenvezelisolatie genoemd en is gemaakt van gerecyclede spijkerkleding of postindustrieel denimkatoen.

Het kiezen van de beste soorten woningisolatie hangt af van uw locatie en de huidige staat van de isolatie van uw huis. Houd er wel rekening mee dat dit betekent dat er kleine gaatjes gemaakt worden om de spouwmuurisolatie aan te brengen. Weten wat er nodig is om een muur te isoleren, kan essentieel zijn om ervoor te zorgen dat uw huis warm en energiezuinig is. Een goede isolatieplaat wordt nauw op het binnenoppervlak van elke muur aangebracht, terwijl een damplaag ervoor zorgt dat er geen lucht in de isolatie kan binnendringen.

Een huis dat energiezuinig is, moet van het dak tot aan de fundering geïsoleerd zijn, en dat betekent dat muren tellen mee. Om een idee te krijgen hoeveel isolatie nodig is om je huis te bedekken, controleer dan of je huis al geïsoleerd is. Het belangrijkste verschil tussen isolatiematten en rollen is dat latten in stukken worden geïnstalleerd, terwijl rollen tussen wand- en plafondkozijnen worden uitgerold. Reflecterende isolatie omvat stralingsbarrières zoals aluminiumfolie, samen met een achterkant zoals polyethyleenbellen, karton, kraftpapier of plastic folie, in het typische isolatiesysteem voor woningen.

Afhankelijk van de eigenschappen van uw woning, de ruimtes die u moet isoleren en de R-waarden waaraan u moet voldoen, is er een breed scala aan mogelijke soorten isolatie om uit te kiezen. De twee belangrijkste elementen als het gaat om muurisolatie thuis zijn het vermijden van warmteverlies en energie-efficiëntie. Het isoleren van uw muren kan de moeite waard zijn, en de beste manier om dit in bestaande huizen te doen, hangt af van het verbouwingsproject dat u onderneemt. Foam-in-place-isolatie kan in muren, op zolderoppervlakken of onder vloeren worden geblazen om te isoleren en luchtlekkage te verminderen.