Kun je een afgewerkte muur isoleren zonder gipsplaat te verwijderen?

Spuitschuimisolatie is het antwoord op het isoleren van muren zonder gipsplaat te verwijderen. Er zijn verschillende soorten injectieschuim beschikbaar, waaronder het RetroFoam-product dat we gebruiken.

Kun je een afgewerkte muur isoleren zonder gipsplaat te verwijderen?

Spuitschuimisolatie is het antwoord op het isoleren van muren zonder gipsplaat te verwijderen. Er zijn verschillende soorten injectieschuim beschikbaar, waaronder het RetroFoam-product dat we gebruiken. Voor deze materialen hoeft de gipsplaat in uw huis niet te worden verwijderd. U kunt isolatie aan uw muren aanbrengen zonder deze te verwijderen door gaten in de gevelbeplating te zagen.

Je kunt spuitschuim of cellulose van buitenaf in de muren blazen. Snijd gewoon een gat van 1 inch tot 2 inch tussen de noppen aan de bovenkant van de muur en spuit vervolgens de isolatie met een slang in het gat. Vervang de uitsparingen, vul ze met houtvuller en schuur ze glad en schilder ze om uw gevelbeplating te herstellen. De gemakkelijkste plaats om isolatie toe te voegen zonder gipsplaat aan te tasten, is op een zolder, onder het dak.

Dat is ook waar toegevoegde isolatie het meest voordelig is. Een optie is om losse vulisolatie toe te voegen, zoals cellulose, steenwol of glasvezelparels. Deze isolaties zijn verkrijgbaar in zakken in winkels voor bouwbenodigdheden. U kunt elke losse vulling toevoegen bovenop bestaande losse vulisolatie, die vaak in oudere huizen werd geïnstalleerd; 8 tot 12 inch voldoet meestal aan de minimumvereisten.

Icynene-spuitschuimisolatie heeft een scala aan voordelen om uw huis effectief te isoleren zonder het gedoe van het verwijderen van gipsplaten. Een groot voordeel is dat spuitschuim schimmel en meeldauw kan voorkomen, vergeleken met andere isolatiemethoden zoals glasvezel en losse vulling. Bovendien kan spuitschuimisolatie zich een weg banen naar elk klein hoekje en gaatje, wat andere isolatiematerialen vaak over het hoofd zien. Het is ook de beste optie om schade aan uw gipsplaat te voorkomen, dus het is minder omslachtig en kosteneffectiever.

Oudere huizen, vooral die gebouwd voor de Tweede Wereldoorlog, zijn doorgaans niet geïsoleerd volgens de huidige normen, maar bijna alle huizen kunnen profiteren van wat extra isolatie. Raadpleeg bronnen zoals het Consumer Energy Center van de California Energy Commission of de North American Insulation Manufacturers Association om erachter te komen hoeveel isolatie wordt aanbevolen. Spuitschuimisolatie is een moderner en populairder isolatietype dat u kunt toevoegen zonder dat u uw gipsplaat hoeft te verwijderen. Oudere huizen, vooral die gebouwd zijn rond de Tweede Wereldoorlog, zijn niet volgens modernere normen geïsoleerd, maar bijna elk huis kan profiteren van extra isolatie.

U kunt ook isolatie aan bestaande muren toevoegen zonder gipsplaat te verwijderen, door gaten in de buitenbeplating te zagen. Door de keldermuren in uw huis te isoleren, blijft uw huis het hele jaar door gelijkmatiger op temperatuur. U moet bronnen zoals de North American Insulation Manufacturers Association raadplegen om te zien hoeveel isolatie u nodig heeft. Als u uw muren wilt isoleren met expanderende schuimisolatie, kunt u dit zonder gedoe doen.

Boren en vullen is een goede keuze als u uw muren wilt isoleren zonder bestaande gipsplaten af te breken. Spuitschuim is perfect voor spouwmuurisolatie omdat er een paar kleine gaatjes in de muur kunnen worden geboord, die later gemakkelijk kunnen worden gerepareerd. Zoftisolatie onder je dak is altijd een goede plek om te beginnen als je je huis wilt isoleren zonder gipsplaat aan te raken.