Is het de moeite waard om buitenmuren te isoleren?

Isolatie op buitenmuren vormt een dekenachtige barrière tussen uw woonruimte en extreme buitentemperaturen. Door uw muren te isoleren, kunt u dit voorkomen door de luchtbeweging te beperken, waardoor u tot 40 procent kunt besparen op verwarmings- en koelkosten.

Is het de moeite waard om buitenmuren te isoleren?

Isolatie op buitenmuren vormt een dekenachtige barrière tussen uw woonruimte en extreme buitentemperaturen. Door uw muren te isoleren, kunt u dit voorkomen door de luchtbeweging te beperken, waardoor u tot 40 procent kunt besparen op verwarmings- en koelkosten. Laten we erin duiken, en ik zal vertellen wat ik weet over isolatie van buitenhuizen en waar en wanneer ik deze moet gebruiken. Ik zal me ook verdiepen in de voor- en nadelen van het gebruik ervan.

Laten we eens kijken naar enkele van de voor- en nadelen van buitenisolatie van woningen in het algemeen, evenals naar de voor- en nadelen van de verschillende systemen die het biedt. Een haalbaar huis hebben, aan het eind van de dag, is een idee. Een idee dat iedereen het recht en de kans heeft om hard te werken, comfortabel te leven en welvaart te hebben gedurende zijn hele leven. We zijn blij te kunnen zeggen dat het nog steeds mogelijk is.

In buitenmuren helpt glasvezelisolatie met kraftcoating om de temperatuur en vochtigheid in de structuur onder controle te houden. Het is belangrijk om te beschikken over, ongeacht de weersomstandigheden waarin u woont, hoewel de manier waarop u het installeert kan variëren. Een goed geïsoleerde woning houdt iedereen comfortabel en gelukkig. Weef op dezelfde manier extra stukken isolatie over elkaar tot de muur gevuld is.

Bij nieuwbouw kunt u de isolatie van de plaat of de fundering verlengen om deze te ondersteunen, maar bij aanpassingen is het belangrijk om rekening te houden met het gewicht van de isolatie en de gevelbeplating. De dicht opeengepakte cellulose-isolatie in dubbele noppenwanden biedt hoge prestaties met behoud van een lage ecologische voetafdruk. Mocht je exterieur toch gerenoveerd moeten worden, overweeg dan hier de mogelijkheden om een oudere muur van buitenaf te isoleren. In 1986 bouwde ik een nieuw huis in Winnipeg en gebruikte ik R20-glasvezelbatts tussen de 2x6 noppen, maar toen ik een product met de naam GlasClad (2 ~ R8 denk ik) aan de buitenkant heb toegevoegd, wat me na het toevoegen van Tyvek en teerpapier en stucwerk rond R30-muren gaf en BaseClad (2 R) aan de buitenkant van de keldermuren, die uiteindelijk ondergronds werden ingevuld en bovengronds werden gepleisterd.

Zelfs de groenste natuurlijke isolatieproducten voor woningen hebben een of andere ecologische voetafdruk. Een huis met stro of met stro geïsoleerde SIPS-panelen heeft in de geschiedenis dieselbrandstof gebruikt door bemesting, irrigatie, oogst en transport. Hoe u het ook noemt, EWI, EIFS of ETICS zorgen voor superieure thermische isolatie van buitenmuren. Hoewel het oorspronkelijk werd gebruikt om de isolatie te verbeteren in gebouwen met massieve metselwerkmuren, wordt het nu erkend als een uitstekende vorm van isolatie voor alle gebouwen.

Bovendien biedt het een uitstekende oplossing voor het isoleren van bestaande gebouwen zonder spouwmuren en voor nieuwe woningen. Als een huis al een dampvertrager of dampremmende laag heeft, is het belangrijk om aan de andere kant van de muur geen extra dampondoordringbare laag aan te brengen die vocht in het midden zou kunnen vasthouden, samen met organische materialen zoals isolatie of houten kozijnen. Er komt een moment dat de kosten van isolatie op elke zolder, muur of kelder - en de energie die nodig is om de zolder, muur of kelder te produceren en te transporteren - zwaarder zullen wegen dan eventuele besparingen. Bob Yapp heeft in het artikel in het verleden misschien wat problemen gehad met buitenmuurisolatie, maar zijn conclusies en oplossingen slaan nergens op.