Hoe isoleer je een binnenmuur zonder gipsplaat te verwijderen?

Spuitschuimisolatie is het antwoord op het isoleren van muren zonder gipsplaat te verwijderen. Er zijn verschillende soorten injectieschuim beschikbaar, waaronder het RetroFoam-product dat we gebruiken.

Hoe isoleer je een binnenmuur zonder gipsplaat te verwijderen?

Spuitschuimisolatie is het antwoord op het isoleren van muren zonder gipsplaat te verwijderen. Er zijn verschillende soorten injectieschuim beschikbaar, waaronder het RetroFoam-product dat we gebruiken. Voor deze materialen hoeft de gipsplaat in uw huis niet te worden verwijderd. U kunt isolatie aan uw muren aanbrengen zonder deze te verwijderen door gaten in de gevelbeplating te zagen.

Je kunt spuitschuim of cellulose van buitenaf in de muren blazen. Snijd gewoon een gat van 1 inch tot 2 inch tussen de noppen aan de bovenkant van de muur en spuit vervolgens de isolatie met een slang in het gat. Vervang de uitsparingen, vul ze met houtvuller en schuur ze glad en schilder ze om uw gevelbeplating te herstellen. De gemakkelijkste plaats om isolatie toe te voegen zonder gipsplaat aan te tasten, is op een zolder, onder het dak.

Dat is ook waar toegevoegde isolatie het meest voordelig is. Een optie is om losse vulisolatie toe te voegen, zoals cellulose, steenwol of glasvezelparels. Deze isolaties zijn verkrijgbaar in zakken in winkels voor bouwbenodigdheden. U kunt elke losse vulling toevoegen bovenop bestaande losse vulisolatie, die vaak in oudere huizen werd geïnstalleerd; 8 tot 12 inch voldoet meestal aan de minimumvereisten.

Oudere huizen, vooral die gebouwd zijn rond de Tweede Wereldoorlog, zijn niet volgens modernere normen geïsoleerd, maar bijna elk huis kan profiteren van extra isolatie. U kunt ook isolatie aan bestaande muren toevoegen zonder gipsplaat te verwijderen, door gaten in de buitenbeplating te zagen. Raadpleeg bronnen zoals het Consumer Energy Center van de California Energy Commission of de North American Insulation Manufacturers Association om erachter te komen hoeveel isolatie wordt aanbevolen. Ingeblazen cellulose wordt in de holtes van de muur geïnjecteerd door middel van een reeks gaten die in de binnen- of buitenkant van de muren zijn geboord.

Spuitschuimisolatie is een moderner en populairder isolatietype dat u kunt toevoegen zonder dat u uw gipsplaat hoeft te verwijderen. Een gebrek aan muurisolatie betekent een overbelast verwarmings- of koelsysteem dat ijverig warme of koude lucht blaast, maar met een huisschil die niet meewerkt. Oudere huizen, vooral die gebouwd voor de Tweede Wereldoorlog, zijn doorgaans niet geïsoleerd volgens de huidige normen, maar bijna alle huizen kunnen profiteren van wat extra isolatie. Maar muren van oudere huizen die vóór het midden van de jaren zestig en zelfs iets later zijn gebouwd, worden vaak niet geïsoleerd.

U moet bronnen zoals de North American Insulation Manufacturers Association raadplegen om te zien hoeveel isolatie u nodig heeft. Door de keldermuren in uw huis te isoleren, blijft uw huis het hele jaar door gelijkmatiger op temperatuur. Schuiminjectie-isolatie is vergelijkbaar met die individuele blikjes schuimisolatie die u in een thuiscentrum kunt kopen, maar op een veel grotere en veel efficiëntere schaal. Het achteraf aanbrengen van muurisolatie is een discutabel onderwerp, omdat er niet één goed antwoord is voor alle huizen en huiseigenaren.