Is het standaard om isolatie in binnenmuren aan te brengen?

Hoewel isolatie een van de beste manieren is om ongewenst geluid in nieuwe huizen te verminderen, vereisen bouwvoorschriften meestal dat buitenmuren geïsoleerd zijn en is het niet gebruikelijk dat de binnenmuren van huizen geïsoleerd zijn. Binnenmuurisolatie werkt op dezelfde manier als buitenmuurisolatie.

Is het standaard om isolatie in binnenmuren aan te brengen?

Hoewel isolatie een van de beste manieren is om ongewenst geluid in nieuwe huizen te verminderen, vereisen bouwvoorschriften meestal dat buitenmuren geïsoleerd zijn en is het niet gebruikelijk dat de binnenmuren van huizen geïsoleerd zijn. Binnenmuurisolatie werkt op dezelfde manier als buitenmuurisolatie. Dat wil zeggen, het vermindert de snelheid van warmteoverdracht van kamer naar kamer. Zonder binnenisolatie komt buitenlucht gemakkelijk uw huis binnen, waardoor de temperatuur in uw kamers stijgt en verlaagt tot een oncomfortabel niveau.

Door temperatuurschommelingen zal uw HVAC-unit harder moeten werken om uw huis op de geprogrammeerde temperatuur te brengen, waardoor uw energierekening stijgt. Interieurisolatie vermindert de temperatuurschommelingen in elke kamer in uw huis. Isolerende binnenmuren verminderen enige geluidsoverdracht van kamer naar kamer. Omdat geluid ook door houten kozijnen wordt verspreid, vormt het isoleren van een standaard binnenmuur geen volledig geluiddichte barrière.

In ruimtes waar veel geluiddemping nodig is, zoals thuisbioscopen, is meestal een wand met dubbel frame nodig, bestaande uit offsetbouten naast isolatie. Ja, binnenisolatie is standaard in moderne woningen. De meeste bouwvoorschriften vereisen enige muurisolatie in woningen en commerciële gebouwen. Het type en de dikte van de isolatie die op uw binnenmuren moet worden gebruikt, is afhankelijk van uw lokale richtlijnen.

De eenvoudigste manier om te bepalen of uw muren geïsoleerd zijn, is door eenvoudig op verschillende plaatsen een paar gaten in de gipsplaat te zagen. De meeste gemeenschappen hebben bouwvoorschriften die een minimale hoeveelheid isolatie van de buitenmuren en het plafond van een huis vereisen. Als u isolatie aan uw bestaande binnenmuren wilt toevoegen, moet u beslissen of u bereid bent de muren te openen of niet. Als u in een vrij vochtige regio woont of in een gebied met extreem weer tijdens de koudere maanden, is muurisolatie een must.

Isolatie van minerale wol wordt vaak voor dit specifieke doel gebruikt, omdat deze per vierkante inch dichter is dan andere soorten isolatie. Naast het naleven van de bouwvoorschriften, installeren huiseigenaren isolatie in binnenmuren om verschillende redenen, waaronder energiekostenbesparingen, temperatuurregeling en andere. Binnenmuurisolatie kan besparen op de energiekosten van het huis, vooral als het huis kamers heeft die het hele jaar door niet in gebruik zijn. Brandwerende muurisolatie vertraagt de verspreiding van vlammen, waardoor vuur beperkt blijft tot een kleiner gebied, zodat je meer tijd hebt om te ontsnappen.

Je muren kunnen ook koud aanvoelen als je leidingen en andere armaturen hebt geïnstalleerd zonder voldoende isolatie eromheen. Isolatie kan vocht in de binnenmuren vasthouden en problemen met condensatie, meeldauw en schimmel voorkomen. Voor een effectieve temperatuurregeling is het essentieel om de binnenmuren van uw huis te isoleren. Binnenmuren die individuele woonruimtes in duplexen of appartementen van elkaar scheiden, ook wel „feestmuren” genoemd, moeten vaak geïsoleerd worden, niet alleen om de geluids- en warmteoverdracht te verminderen, maar ook om de verspreiding van vuur van de ene kant van de muur naar de andere te voorkomen.

Zelfs als je een goede buitenisolatie hebt, is het handig om binnenmuren te isoleren van kamers die je niet het hele jaar door gebruikt, zoals gastenkamers, opslagruimten en kamers voor drie seizoenen.