Wat is standaardisolatie voor muren?

Typische aanbevelingen voor buitenmuren zijn R-13 tot R-23, terwijl R-30, R-38 en R-49 gebruikelijk zijn voor plafonds en zolderruimtes. Zie het assortiment van het ministerie van Energie (DOE) voor aanbevolen isolatieniveaus hieronder.

Wat is standaardisolatie voor muren?

Typische aanbevelingen voor buitenmuren zijn R-13 tot R-23, terwijl R-30, R-38 en R-49 gebruikelijk zijn voor plafonds en zolderruimtes. Zie het assortiment van het ministerie van Energie (DOE) voor aanbevolen isolatieniveaus hieronder. Als u een meer gedetailleerde grafiek nodig heeft, kunt u hier de R-waarde van de isolatie per inch voor 51 isolatiematerialen bekijken. Als op uw zolder bijvoorbeeld al isolatiedekens van glasvezel zijn geïnstalleerd, kunt u de R-waarde verbeteren door bovenop de dekens ingeblazen cellulose-isolatie aan te brengen.

Schuim met gesloten cellen heeft een hogere R-7-isolatiewaarde en opencellig schuim heeft een aanzienlijke R-3,8 isolatiewaarde. Zodra u de zone van uw huis op deze kaart hebt gevonden, kunt u de onderstaande R-waarde voor isolatie gebruiken om de minimale R-waarde te bepalen die uw isolatie zou moeten hebben. Net als op zolders of waar dan ook in huis, is het toevoegen van meer isolatielagen aan uw buitenmuren essentieel voor een hogere R-waarde en betere thermische prestaties. We hebben verschillende R-waarden voor verschillende materialen behandeld en u kunt de aanbevolen minimale waarden van R-isolatie controleren voor ruimtes die het meest geïsoleerd moeten worden.