Hoe isoleer je een oud huis zonder muren af te breken?

Opgespoten cellulose en glasvezel werken ongeveer net zo goed als losse vulling, maar opgespoten minerale wol presteert beter dan losse vulling, namelijk R-4,1 per inch. Elke spray-on isolatie zal luchtlekken beter dichten dan losse vulling.

Hoe isoleer je een oud huis zonder muren af te breken?

Opgespoten cellulose en glasvezel werken ongeveer net zo goed als losse vulling, maar opgespoten minerale wol presteert beter dan losse vulling, namelijk R-4,1 per inch. Elke spray-on isolatie zal luchtlekken beter dichten dan losse vulling. Schuiminjectie-isolatie is vergelijkbaar met die individuele blikjes schuimisolatie die u in een thuiscentrum kunt kopen, maar op een veel grotere en veel efficiëntere schaal. Een professionele installatie van injectieschuim is het beste, maar enkele fabrikanten bieden redelijk dure doe-het-zelfkits aan.

Schuimisolatie is waarschijnlijk de beste retrofitkeuze om schade aan muren te voorkomen. Uitgebreide raambekleding is al decennia lang uit de mode. Maar als u bereid bent om eenvoudige thermische gordijnen te installeren, helpen ze kamers met ramen warmer te houden in de winter en koeler in de zomer. Zoek naar gordijnen die worden omschreven als „thermisch” of „isolerend”.

Als de zolder (of het dak) van een huis al volledig geïsoleerd is, kan het toevoegen van isolatie aan de muren de beste manier zijn om de verwarmings- en koelingskosten te verlagen. Voordat hij overstapte op spuitschuimisolatie, gebruikte Tom polyisocyanuraatpanelen. Zo bouwde hij een wand van 2x4, isoleerde hij tussen de noppen met een tussenlaag (papieroppervlak verwijderd), bedekte het geheel met panelen met folie en verzegelde ze met folietape voordat hij de wandplaat opzette. We delen verschillende soorten isolatie, zodat u kunt kiezen wat het beste werkt voor de binnenmuren van uw huis.

Het achteraf aanbrengen van muurisolatie is een discutabel onderwerp, omdat er niet één goed antwoord is voor alle huizen en huiseigenaren. Maar muren van oudere huizen die vóór het midden van de jaren zestig en zelfs iets later zijn gebouwd, worden vaak niet geïsoleerd. Door goede ventilatie kunt u vocht beperken dat zowel uw isolatie als uw muren kan beschadigen. Een gebrek aan muurisolatie betekent een overbelast verwarmings- of koelsysteem dat ijverig warme of koude lucht blaast, maar met een huisschil die niet meewerkt.