Hoeveel geld kun je besparen door je muren te isoleren?

Het bedrag dat u kunt besparen op uw maandelijkse energierekening varieert, maar huiseigenaren hebben ons laten weten dat ze tussen de 30 en 50 procent hebben bespaard toen hun hele huis geïsoleerd was. Elk klein beetje dat u bespaart op verwarmings- en koelingskosten is geweldig, maar er is nog meer om over na te denken.

Hoeveel geld kun je besparen door je muren te isoleren?

Het bedrag dat u kunt besparen op uw maandelijkse energierekening varieert, maar huiseigenaren hebben ons laten weten dat ze tussen de 30 en 50 procent hebben bespaard toen hun hele huis geïsoleerd was. Elk klein beetje dat u bespaart op verwarmings- en koelingskosten is geweldig, maar er is nog meer om over na te denken. Isoleren is een van de meest kosteneffectieve manieren om te voorkomen dat u te veel geld uitgeeft op uw energierekening. Volgens het Energy Star-programma „kunnen huiseigenaren gemiddeld 15% besparen op verwarmings- en koelingskosten (of gemiddeld 11% op de totale energiekosten) door hun huizen luchtdicht te maken en isolatie toe te voegen op zolders, vloeren boven kruipruimtes en toegankelijke kelderbalken.

Dit type isolatie kan worden geleverd in dik, opgerold materiaal of afzonderlijke isolatieplaten die u kunt uitsnijden om aan specifieke afmetingen te voldoen. Het wordt gemeten aan de hand van de totale waarde van de isolatie die op de oppervlakken is aangebracht, niet aan de dikte van de isolatie. Huiseigenaren kunnen binnenisolatie installeren voor bestaande kelders, een goedkopere en flexibelere optie voor kelderisolatie. Zodra de vloeren stevig zijn, isoleer dan tussen de noppen of verticale balken van de kniewanden op zolder.

Als isolatie de balken bedekt, zorg er dan voor dat de isolatie gelijkmatig is over de overspanning van de zolder, hoog genoeg om de balken te bedekken. Stralende of reflecterende zolderisolatie kan worden aangebracht op buitenmuren en spanten voor huiseigenaren die in warme klimaten wonen. Huiseigenaren besparen nog meer geld door de bestaande isolatie te verwijderen voordat ze de nieuwe spuitschuimisolatie op zolder installeren. Of je nu al isolatie op zolder hebt of niet, als je je vloerbalken kunt zien, is de kans groot dat je meer isolatie nodig hebt.

Enkele manieren om dit te doen zijn door naar onafgewerkte muren en plafonds te kijken of ze geïsoleerd zijn, of door een afdekking van een stopcontact te verwijderen en in de omringende muurholte te snuffelen (zorg ervoor dat de elektriciteit is uitgeschakeld). Stijve isolatie is een goede keuze voor diegenen die onafgewerkte of funderingsmuren, maar ook vloeren en plafonds willen isoleren. Glasvezelisolatie wordt geleverd in de vorm van dekens, batts en rollen, loszittende en ingeblazen isolatie, stijve vezelisolatie en kanaalisolatie. Isolerende betonvormen, of ICF's, zijn wandvormen gemaakt van schuimplaten of blokken die bedoeld zijn om thermische hitte te weerstaan.

Daarom zal een huis gebouwd in de jaren 70 minder geïsoleerd zijn dan een nieuwere woning met R30-isolatie. Polyurethaanisolatie is een ander type schuimisolatie dat bestand is tegen thermische energie met gas- of luchtcellen. Dekisolatie is de meest typische en algemeen verkrijgbare vorm van isolatie en wordt geleverd in de vorm van batts of rollen.