Hoe isoleer je een reeds afgewerkte muur?

Om isolatie aan elke buitenmuur toe te voegen, worden gaten geboord tussen de noppen van de bestaande muren. Vervolgens kunnen spuitschuim, cellulose of een andere vorm van losvulling worden ingeblazen om de holtes in de muur op te vullen.

Hoe isoleer je een reeds afgewerkte muur?

Om isolatie aan elke buitenmuur toe te voegen, worden gaten geboord tussen de noppen van de bestaande muren. Vervolgens kunnen spuitschuim, cellulose of een andere vorm van losvulling worden ingeblazen om de holtes in de muur op te vullen. Ten slotte moeten de gaten worden gedicht en opnieuw worden afgewerkt zodat ze passen bij de rest van de muur. Het is een puinhoop, tijdrovend en duur.

Is er een manier om isolatie achter gesloten muren aan te brengen? Spuitschuim en ingeblazen cellulose kunnen beide worden geïnstalleerd zonder de gipsplaat te verwijderen. Schuiminjectie-isolatie is vergelijkbaar met die individuele blikjes schuimisolatie die u in een thuiscentrum kunt kopen, maar op een veel grotere en veel efficiëntere schaal. Een professionele installatie van injectieschuim is het beste, maar enkele fabrikanten bieden redelijk dure doe-het-zelfkits aan. Schuimisolatie is waarschijnlijk de beste retrofitkeuze om schade aan muren te voorkomen.

Het injectieschuimproces creëert gaten in de muren die moeten worden gevuld, gepatcht en geverfd. Opgespoten cellulose en glasvezel werken ongeveer net zo goed als losse vulling, maar opgespoten minerale wol presteert beter dan losse vulling, namelijk R-4,1 per inch. Elke spray-on isolatie zal luchtlekken beter dichten dan losse vulling. Drill-and-fill is een innovatieve en verbeterde verlengende isolatiemethode voor het effectief isoleren van afgewerkte muren.

Het is de „perfecte oplossing voor binnen- en buitenmuren die zijn afgewerkt. Als u deze muren achteraf voorziet van nieuwe isolatie met behulp van spuitschuimisolatie, zijn de voordelen duidelijk, is de energie-efficiëntie aanzienlijk verbeterd, is het huis veel beter geïsoleerd en worden de kosten voor koeling en verwarming in het seizoen drastisch verlaagd. De meest gebruikelijke manier om een oud huis te isoleren zonder de muren af te breken, is door isolatie achter de muren zelf aan te brengen. Inblaasisolatie is hiervoor het beste.

Hiervoor moeten gaten in de muur worden geboord en moet de isolatie tussen de balken achter de wandstructuur worden aangebracht. U kunt deze taak zelf uitvoeren als u over basisvaardigheden op het gebied van timmerwerk beschikt en vertrouwd bent met inbladisolatie. In sommige gebouwen was het isoleren van de kelder en de zolder meer dan voldoende, zelfs met voldoende isolatie. Het achteraf aanbrengen van muurisolatie is een discutabel onderwerp, omdat er niet één goed antwoord is voor alle huizen en huiseigenaren.

In plaats van uw hele huis te isoleren en mogelijk problemen te veroorzaken zoals overmatige vochtigheid en structurele schade aan uw muren, kunt u voor slechts een paar honderd dollar een extra isolatielaag op uw dakzolder aanbrengen. Het gebrek aan isolatie van huismuren betekent een overwerkt koel- of verwarmingssysteem dat ijverig koude of warme lucht blaast, maar de omhulling van het pand houdt zich niet aan de deal. In sommige huizen waar de buitenmuren koud werden, zijn deze isolatiemethode, indien professioneel geïnstalleerd, de voordelen op lange termijn de investering meer dan waard. Als de zolder (of het dak) van een huis al volledig geïsoleerd is, kan het toevoegen van isolatie aan de muren de beste manier zijn om de verwarmings- en koelingskosten te verlagen.

RetroFoam uit Michigan heeft meer dan 17 jaar ervaring met het isoleren van de muren van duizenden huizen. Als de zolder van uw woning al volledig geïsoleerd is, kan het toevoegen van isolatie aan de muren de beste oplossing zijn om de kosten voor koeling en verwarming te verlagen. Als u vastbesloten bent om de muur specifiek te isoleren, overweeg dan om andere thermische barrières aan te brengen, zoals thermische dekens of andere stoffen. Bij glasvezel moet de gipsplaat worden verwijderd van alle buitenmuren die u wilt isoleren, zodat de holtes van de noppen zichtbaar zijn.